Curs: „Siguranța conducătorilor auto în situații extreme”

 

Exclusiv în Republica Moldova, studenții școlii auto au posibilitatea să participe în cadrul cursului: ,,Siguranța conducătorilor auto în situații extreme!”. 

Curs în care au posibilitatea să însușească următoarele lucruri:

 

  1. Importanța centurii de siguranță:

    Este un experiment exclusiv în Republica Moldova care provoacă elevii să înțeleagă importanța centurii de siguranță. Acest experiment include așezarea tuturor participanților într-o ,,mașină-simulator” care se rotește la 360 grade în jurul axei sale. Fiecare participant cuplează centura de siguranță iar rotirea autovehiculului simulează un accident rutier care s-ar solda cu rostogolilea autovehicului în care se deplasează participanții aflîndu-se pe post de conducător auto sau pasageri. Acest experiment îi determină pe cei din interiorul autovehiculului să înțeleagă importanța centurii de siguranță mai ales atunci cînd aceasta nu este cuplată iar viața lor se poate stinge în fracțiuni de secundă. Desigur viteza cu care se rotește simulatorul dat nu se compară cu viteza cu care se rotește un autoturism în urma impactului, dar totuși este un experiment care îi educă pe cei din interiorul autovehiculului despre importanța centurii de siguranță. Și putem spune cu certitudine că toți cei care participă în cadrul unui astfel de exercițiu, vor cupla centura de siguranță pe viitor.

 

 

2. Folosirea unui stingător de incendiu și stingerea unui autoturism în flăcări:

Majoritatea conducătorilor auto nu știu cum să folosească un stingător de incendiu sau nu l-au folosit niciodată. Experiența sau numărul anilor de șofat nu înseamnă că aceștia au folosit vreodată un stingător. Poate unii din conducători nici nu au un stingător de incendiu în autotursim, sau este cu termenul trecut.
Sunt necesare 3 minute ca autovehiculul dvs să ardă complet iar aceste minute pot determina ,,viața” autoturismul dvs. Din acest motiv elevii noștri au parte în acest curs de manevre practice în care însușesc tipurile de stingătoare, modul de rupere a unei plombe, modul de folosire a lor și desigur, au posibilitatea să stingă o mașină în flăcări.

 

3. Acordarea primului ajutor medical:

  • Masajul indirect a inimii pe un manechin
  • Tipurile de pansamente
  • Imobilizarea și transportarea persoanei traumatizate
  • Poziția laterală de siguranță
  • Poziția W; 
    sunt doar cîteva dintre manevrele care le învață elevii în cadrul acestui curs.

 

 

4. Schimbarea unei roți rămase în pană:

Dacă crezi că ești printre cei care niciodată nu vei schimba roata unui autovehicul, nu ne-am dori cu siguranță să fii singur la volan, iarna în drum, cu roata spartă. Schimbarea unei roți sparte nu este o manevră doar pentru genul femenin, astfel toți elevii școlii auto învață cum să facă acest lucru, fiecare are posibilitatea să încerce această manevră în condiții reale, nu doar la nivel teoretic sau în imagini.
 

 

Tot în cadrul acestui curs oferim posibilitatea de a face cunoștință cu sistemul electric a autoturismul, modul de reanimare a unei baterii, modul de remorcare a autovehiculului, montarea unui scaun pentru copii etc. 

Cursul face parte din programa de instruire a școlii auto și este absolut gratis pentru toți elevii noștri.